February 04, 2010

Hát 2 dolog van....

....amit utalok a ferde horgolasban. Az egyik a kezdes, egyszeruen nem tudom szepen elkezdeni. A masodik pedig a hosszu hosszu gyongysor ami kerekedik, ossze-vissza gabalyodik...bbbbrrrrrr Raadasul nekem a minta tervezes sem megy egyszeruen. A mostani mintamnal ugyanis csak a kari tetejen lesz minta. Namost tegnap fuzogetem fel a gyongyoket, egyszercsak olyan erzesem van mintha elszamoltam volna. Tudjatok az a hulye erzes mint mikor nem emlekszel hogy bezartad e az ajtot, vagy lekapcsoltad e a kave fozot :)) Ugye ha elszamoltam nem fog kijonni a tervezett minta. Uccu neki majd naiv en ujra szamolom!! haha Igenam, de mivel dupla annyi gyongy kerul ra mint egy sima horgoltra, rengeteg gyongyot kellene atszamolni. Nahat nekem ehhez semmi turelmem nem volt, igy most "majd kiderul" alapon el kezdtem horgolni. Egyebkent mikor mar horgolasra kerul a sor azt nagyon szeretem. Most 11/0val horgolok, ezt jobb szeretem mint a 15-ost, mert nem kell annyira eroltetni a szemeim. A fonal vastagsagot még tokeletesitenem kell, de azert nem veszes :)

Lanyok Nektek van e olyan amit utaltok ebben az amugy nagyonis szeretet teljes hobbiban, es van e ra megoldas? Nekem pl. nagyon utalatos a bontas, van olyan darabom ami mar evek ota all a dobozban, mert nem vagyok hajlando idot pazarolni a bontassal :P:)

10 comments:

Mosolyrend Évi :) said...

Szia Zsu!
Pár szem elszámolt gyöngy még nem a világ .)
Egy fogóval szétroppantod a fölösleget és már horgolhatod is tovább .)

KissBeads said...

Hát ja ez igy igen eccerunek tunik, csak epp nem biztos hogy elszamoltam!!!! hehe Majd kiderul, merhogy en nem fogok atszamolni 4044 db gyongyot az is biztos ;) Najo tulzok, mer csak 840-et kellett volna, de akkor is...4044 van az egesz kariban ;)

Babra said...

A kitörés valóban jó dolog, én akkor szoktam alkalmazni, ha a minta egy egysége viszonylag kevés gyöngyből áll és átlátható:)
Amit utálok: bontani, nekem is megvan pár régi darabom még...utálom a többféle színű gyöngyöket szétválogatni, de kidobni sajnálom. Így általában belekerülnek egy kis zacsiba, hogy majd szétválogatom, de aztán persze nem ám:D
Utálom, ha toldani kell, meg ha összecsomódik a cérna. Meg utálom ha az utolsó lépésben kitörik egy gyöngy, jajj azt nagyon!! Hát így elsőre ennyi jutott az eszembe:D

És kivi vagyok az új karira!!

Edo said...

Én egy kis vödörben gyűjtögettem a bontásra ítélt darabokat, aztán egyszer vettem egy nagy levegőt .. bontottam, válogattam, helyére pakoltam ..és lőn rend az asztalomon;;))) A félkész dolgokat pedig betettem egy dobozkába, majd egyszer lesz belőlük vmi;;))

A ferdehorgolást nézegettem én is;;)) Nagyon tetszik a karkötő amit készítettél, úgyhogy meg fogom én is próbálni.

KissBeads said...

:)

Babra juuuuj tenyleg a kitoros gyongyot en is uuuuuuuuuuuuuutalom, de szenvedellyel am!!! Azt el is felejtettem :))

AgnesBeads said...

Na ja! Igen, nekem is ezek az utálatos dolgok. Pont ugyan ezek. És utálok damillal dolgozni, de néha muszáj.
A bontáshoz még annyit, hogy én nem olyan régen szántam rá magam, és nekiültem bontani.Háát..kb 12 órám ment rá. De mivel mostanában ihletszegény vagyok, így legalább gyöngy volt a kezemben. :)

Reni said...

Bontani szinte soha nem bontok.Nekem inkább a sok félkész darab okoz némi lelkiismeret furdalást. Előbb utóbb minden megtalálja a helyét. Horgolni imádok, de a felfűzést szívesen átpasszolnám időnként:) Most, hogy megláttam nálad a ferde horgolt karkötőt teljesen beleszerettem. Nem is tudom mikor lesz rá időm, bár a 15/0 gyöngyméret elég rémisztő.

KissBeads said...

Reni probald a 11/0-val!!! Gyorsabb is, es nekem ugyanolyan szep :) Epp a heten fejeztem be egyet, csak nem volt meg idom/erom lefotozni, ugyanis begyulladt az egyik fogam es nagyon nagyon megszenvedtem vele :( Mostmar jobban vagyok, de ma meg idom nem volt...meg lehet holnap sem lesz...ehh pedig ujabb es ujabb tervek szuletnek kozben a fejemben

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Amy's said...

a bontas szerintem nem olyan remiszto.
Egy talcara teszed a kivegzendo darabot es ollot neki..A cerna szepen mindenhol elenged es akkor nem marad mas hatra mint Hamupipoke modszerrel kivalogatni a cernat es a gyongyoket szinek szerint :)
En jartam ugy hogy amikor mar total kesz volt a 11 es delicaval keszult karkoto a vegen rossz helyen vagtam el a cernat es megbomlott..Panik volt de megoldottam piszok turelemmel.